Enzo Bartoli Piemonte Enzo Bartoli Piemonte

NYHET Barbera & Nebbiolo på efterlängtad bag-in-box

TOPPBETYG 5/5 – Boxtoppen

Äntligen finns ett vin från serien Enzo Bartoli på det smidiga formatet bag-in-box. Precis som de övriga vinerna i serien kommer vinet från de böljande kullarna i Piemonte. Barberadruvorna kommer från Monferrato och nebbiolo från Langhe. Dessa ger vinet en smakrik kombination av både mörka och röda bärtoner med sammetslen struktur och elegans. Perfekt för middagar lagat med höstens alla smaker. Utöver den goda smaken serveras Enzo Bartoli Piemonte i en stilfull och lyxig bag-in-box utöver det vanliga.

Piemonte ligger i nordvästra Italien och står för några av Italien och världens främsta viner. Druvorna barbera och nebbiolo är särskilt utvalda för sin eleganta och smakrika karaktär. Efter skörden i slutet av september jäser vinerna på ståltankar under kontrollerade temperaturförhållanden där även malolaktisk jäsning sker för att ge vinet en lenare och rundare karaktär.

Vinet har en mörkröd färg med doft av blåbär, viol, hallon och örter. Smaken är elegant och fruktig med toner av blåbär, körsbär, nypon, hallon och örter. Vinet har ett långt avslut med mjuka och välbalanserade tanniner.

Servera vinet till långkok, grillat kött, pasta med tryffel, svamprisotto eller andra favoriträtter i höst. Använda gärna stora glas och servera i rumstemperatur för att få fram det bästa av vinet. Du kan även dekantera vinet i 1-2 timmar innan servering för maximal njutning.

Detta vin klassat enligt DOC (Denominazione di origine controllata). DOC är en kvalitetsbeteckning och en skyddande ursprungsbeteckning och är den näst högsta kategorien i den italienska vinhierarkin.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

2019

Enzo Bartoli Piemonte


289 kr

Box
Systembolaget

7605508
  • Italien
    Italien, Piemonte
  • Rött vin, fruktigt & smakrikt
  • 13.5%

Passar till

  • Fågel
  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Ost