El Mar Cava Brut El Mar Cava Brut

BÄST PRISAD CAVA – 69 KRONOR!

NYHETEN från Spanien – EL MAR CAVA – är en av de BÄST prissatta, 69 kr! El Mar Cava BRUT är gjord enligt den traditionella metoden och är ett KRISPIGT vin med friska smaker av gröna äpplen citrus och örter. Finns att beställa på Systembolaget.se för 69 kr/flaskan. Art.nr: 77410!

El Mar Cava är ett torrt mousserande vin gjord på de klassiska CAVA-druvorna Macabeo och Parellada, som odlats i Spaniens varma och soliga klimat. Druvan Macabeo bidrar med friskhet och kraft medan Parellada ger Cavan dess elegans och mjukhet.

Vinet är väldigt passande för säsongens bjudningar, fester och mingel då det gör sig fint tillsammans med plockmat och bufféer. Lagringen på flaska i 9 månader bidrar med en frisk syra och en viss brödighet vilket gör El Mar Cava till en utmärkt dryck till mat. Passar både till mildare mat men kan tack vare sin syra och fyllighet även möta upp lite mer smakrika rätter.

Cava är Spaniens stolthet när det kommer till mousserande och produceras enligt samma traditionella metod som i Champagne. Den traditionella metoden anses av många ge högst kvalitét och innebär en andra jäsning på flaska i minst 9 månader.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

El Mar Cava Brut


69 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

77410
  • Spanien
    Spanien
  • Mousserande vin, vitt sött
  • 11.5%

Passar till

  • Ost
  • Dessert
  • Aperitif