Dignitat Cava Brut Dignitat Cava Brut

Torr och fyndstämplad Cava!

Efter den populära och omtyckta cavan Dignitat Brut Nature kommer nu systern Dignitat Brut! Liksom Brut Nature är Brut torr, ekologisk och veganvänlig men har en lite rundare och fruktigare framtoning.

Dignitat Brut är en torr, fräsch och fruktig Cava gjord av de klassiska Cava-druvorna med champagne-metoden. Vinet har lagrats i hela 12 månader, vilket är längre än de 9 månader som lagen kräver. Dignitat Brut är naturligt fruktig utan tillsatser av raffinerat socker.

ETT RIKTIGT FYND!
“Torr, frisk cava med fräsch frukt, bra balans,bra syra och inslag av grapefrukt, äpple, bröd, sälta, blommor och mineraler. Ekologiskt.”
Dina Viner PE, nr 16 -19

BRA KÖP!
“Ett vin med charm och struktur. Krispig med massor av färsk citron och gröna päron.”
Allt om Vin, nr 4 -19

Gott, torrt och nästan gratis!
“Bubblorna är runda och inbjudande, frukten går åt citron och grape och mixas med lättrostade nötter, krispig syra och lockande mineralitet. Gott, torrt och nästan gratis.”
Sofia Ander, NWT mars -19

Dignitat är en cava som är både vegansk och ekologisk.
Druvorna har producerats utan att man använt några kemiska bekämpningsmedel och tack var detta är vinet ekologiskt certifierat. Vinet har klarnats på ett 100% naturligt sätt med hjälp av ett vegetabiliskt ämne vid namn Proveget 100, som är ett ärt-protein. Dignitat är således även ett veganskt vin.

100-årsjubileum!

Sedan år 1920 har grundaren Josep Masachs odlat vin på sina marker vars historia sträcker sig tillbaka till romartiden. 100 år har gått och nu är det den fjärde generationen som står för arbetet.

Med åren har markerna vidgats och produktionen ökat. Men med dagens vinmakare Álex Ruiz Masachs så har en ny filosofi vuxit fram. Istället för att ta ut den högsta tillåtna skörden per hektar har han valt att offra volym till förmån för kvalitet. För honom är det viktigt att respektera och representera marken och vad som gör den unik. Det är också därför han endast odlar inhemska druvor som parellada, xarel-lo, macabeo och trepat.

Idag är det Álex Ruiz Masachs, den fjärde generationen, som leder vinproduktionen på släktens gård. 22 hektar utgör de ekologiska odlingarna och de i genomsnitt 30-åriga vinstockarna trivs i det tempererade klimatet i Vilafranca del Penedès i hjärtat av Katalonien, bara 5 mil väster om Barcelona.

Dignitat är namnet på det vingårdsläge som Josep Masachs själv favoriserade. Det är där de bästa druvorna växer. Cavorna Dignitat är således klassade som Special Réserve.

Högkvalitativa druvor, lågt skördeuttag, äldre vinstockar och lång lagring ger en extra krämig mousse med små, fina och många bubblor samt komplex smak.

Har du frågor om vinet kan dessa besvaras av Gabriella Hegelund på importören Intermondi AB

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Dignitat Cava Brut


99 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

70287
  • Spanien
    Spanien
  • Mousserande vin, torrt
  • Ekologiskt
  • 11.5%

Passar till

  • Fisk
  • Skaldjur
  • Asiatiskt
  • Aperitif