Castelmondo Prosecco Extra Dry Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Succén fortsätter! Alla svenskars favoritbubbel, Castelmondo Prosecco, är nu åter beställningsbar efter en kortare tids slutförsäljning p g a extremt hög efterfrågan. Denna underbara, äkta och sprudlande Prosecco från hjärtat av Italien är en perfekt kombination av smak, design och plånboksvänligt pris!

Castelmondo är en sprudlande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, grapefrukt, honungsmelon, fläder och lime.

I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Venetien är det område i norra Italien där de populära Amarone-, Prosecco-, och Ripassovinerna har sin hemvist. För första gången kommer nu till Sverige Castelmondo – familjen med äkta Ripasso, Prosecco och Amarone. Denominazione di Origine Controllata är en skyddad ursprungsbeteckning vilket betyder att Castelmondo måste produceras inom ett särskilt
område i Venetien. Detta garanterar vinernas äkthet och kvalitet.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Castelmondo Prosecco Extra Dry


79 kr


Systembolaget

7308501
  • Italien
    Italien
  • Mousserande vin, Övrigt
  • 11%