Casa Marrone Appassimento Bianco Casa Marrone Appassimento Bianco

Smakrik vit Appassimento från Italien.

Tillsammans med familjen Botter utökas nu Casa Marrone-familjen med en vit appassimento i sann traditionsenlig och italiensk anda. Ett ekologiskt vitt vin skapat på torkade druvor, enligt den traditionella appassimentometoden, som fått torka i den italienska solen för att sedan varsamt pressas och skapa detta mycket smak- koncentrerade vita vin.

Casa Marrone Bianco har blivit tilldelad imponerande 98 poäng (98 av 99) från en av Italiens ledande och mest respekterade vinskribent, Luca Maroni.

Casa Marrone bjuder på en spännande smakupplevelse med sin smakrika karaktär med fruktiga inslag av solmogna Williams päron, persika, mandarin och kryddiga toner av färska örter. Vinet är välbalanserat tack vare sin druviga smak och naturliga friskhet.

Casa Marrone vinerna görs i nära samarbete med familjen Botter som har flera vingårdar i Veneto och Apulien i Italien. Ända sedan 1928 har det familjeägda företaget producerat viner i Italien med stor framgång och just nu leds företaget av familjens tredje generation.

Under lång tid har de röda vinerna från Casa Marrone varit högt uppskattade och vinmakaren ser det som en spännande och rolig utmaning att ta fram ett vitt vin som motsvarar den smakrika och traditionella stil som Casa Marrone står för. Metoden vid tillverkningen är appassimento och påminner mycket om den metod som används för att göra dem mycket folkkära amaronevinerna. Vid produktionen av vit appassimento används, precis som vid röd appassimento, druvor som varsamt fått torka i den gassande solen och sedan varsamt pressats och resulterar i en härlig koncentrerad druvjuice. De torkade druvorna får en djupare smakkoncentration och bidrar därmed till de så väl uppskattade och smakrika vinerna som produceras med denna metod och som är omtyckta världen över.

Casa Marrone Appassimento Bianco passar utmärkt till en smakrik fiskrätt såsom ugnsbakad eller grillad lax och tack vare sin smakrika karaktär kan vinet även passa bra till ljusare kötträtter. Var därför inte rädd att dricka vinet tillsammans med fläskfilé i ugnen fylld med soltorkade tomater och fetaost.

Wineteam.se

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Casa Marrone Appassimento Bianco


99 kr


Systembolaget

78554
  • Italien
    Italien
  • Vitt vin, Övrigt
  • 14.5%