Barbera d’Asti Zengarello 2019 Barbera d’Asti Zengarello 2019

Piemonte Barbera från en exceptionell årgång med högsta kvalitetsbeteckningen, DOCG!

Från de soldränkta sluttningarna som omger ett av Piemontes mest pittoreska vinområden, Asti, anser många att de absolut bästa Barbera-vinerna kommer ifrån. Vinerna från Asti innehar sedan 2008 den absolut högsta kvalitetsbeteckningen som finns i italien, DOCG!

Regionen Piemonte stoltserar med några av världens mest berömda viner, Barolo DOCG och Barbaresco DOCG. DOCG-viner genomgår omfattande kontroller för att erhålla denna beteckning, det tillkommer även att vinerna måste vara buteljerade i det ursprung druvorna odlats och vinet har tillverkats. Alla viner provsmakas dessutom av en oberoende kommitté innan de buteljeras för att garantera kvaliteten och att vinerna är typiska för benämningen.

Zengarello Barbera d´Asti kännetecknas av både doft och smak av härligt solmogna körsbär, hallon och kryddor i en mycket generös stil med bra längd och kraft! Är du en stor vän av italienska viner med djup, struktur, koncentration och elegans men inte beredd att lägga alltför stora pengar på ditt vin så är denna Barbera ett riktigt guldkorn!

Det beslutande organet i vindistriktet Asti har betecknat årgången, 2019, som klassisk och traditionell av mycket hög kvalitet, vilket märks tydligt i vinet.

Servera vinet källarsvalt till rätter på nöt och vilt och gärna med smörstekta kantareller och vitlöksrostad potatis till. Gillar du pizza så kommer en kantarellpizza med buffelmozzarella och färsk timjan bli en klassiker till detta vin.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

2019

Barbera d'Asti Zengarello


119 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

78643
  • Italien
    Italien
  • Rött vin, fruktigt & smakrikt
  • 13.5%

Passar till

  • Fågel
  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Ost