11 Minutes Rosé 11 Minutes Rosé

Namnet 11 minutes kommer från den tidslängd då musten har kontakt med skalen under pressningen för att få fram den perfekta blekrosa färgen. Ett hyllat vin internationellt och har bland annat fått 91 poäng av vinmagasinet Decanter.

Druvorna pressas mycket försiktigt under 11 minuter och får därigenom sin vackra bleka roséfärg. Efter pressningen får musten vila i tankar under 11 timmar för att sedan jäsa med hjälp av utvalda jästkulturer. Jäsningtemperaturen som noga övervakas ligger mellan 13-16°C. Efter jäsningen lagras vinet med jästfällningen under 3-4 månader.

År 1925 grundade bröderna Pasqua sitt vinföretag i den vackra staden Verona. Idag, 90 år senare, är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien. Arbetet drivs vidare av den tredje generationen i familjen Pasqua.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Rosé

11 Minutes


129 kr


Systembolaget

73891
  • Italien
    Italien
  • Rosévin, Övrigt
  • 12.5%