Wolf Blass Yellow Label Sauvignon Blanc Art. 20025, 12.5% Vol. 79 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Wolf Blass är ett av världens mest respekterade vinhus som nu utökar sin portfölj på den svenska marknaden. Wolf Blass Yellow Label Sauvignon Blanc 2018 är ett krispigt vin i tydlig druvkaraktär med toner av passionsfrukt, tropisk frukt och nyklippt gräs. Det är ett smakrikt och elegant vin med trevlig syra som passar utmärkt till smakrika ostar. Vinet passar även bra till kyckling- och fiskrätter tillagade med färska kryddor, såsom en fiskgryta med krämig örtsås.

– Det känns spännande att lansera en druvren Sauvignon Blanc från Australien på Systembolagets hyllor och dessutom under ett av vinvärldens starkaste varumärken. Vinet är av hög kvalité och kommer att bli mycket konkurrenskraftigt även mot etablerade Sauvignon Blanc ursprung som Frankrike och Nya Zeeland” säger Oskar Lindell, Country Manager, Treasury Wine Estates.

Wolf Blass Yellow Label

Wolf Blass Yellow Label är vinhusets hjärta och står för klassiska, druvtypiska australiensiska viner i en lättillgänglig stil. Vinhusets grundare, Wolfgang Blass, emigrerade till Australien på 1960-talet från Tyskland och på den tiden var de flesta etiketter vita med svart tryck. För att göra vinutbudet lättare att förstå och ta till sig för konsumenter började därför Wolf Blass med etiketter i färg, som till exempel Red, Yellow och Black label, som visade vinernas olika karaktär och stil.