Pasqua Romeo & Juliet Wall of Love Art. 753008, 12.5% Vol. 259 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Pasqua Famiglia Rosso Romeo & Juliet Wall of Love har en medelstor och ren doft med inslag av mörka bär, körsbär, björnbär och viss örtighet. Vinet har bra frukt och trevlig eftersmak med inslag av mörka bär och lakrits.

Passar utmärkt till lätta och medelkraftiga kötträtter och pasta. Varför inte en smörstekt kalvkotlett med rödvin- och salviasky samt grillad polenta.

Hyllning till Shakespeare
Vinserien är familjen Pasquas hyllning till William Shakespeares episka kärlekshistoria Romeo & Julia som utspelar sig i en av världens mest romantiska städer; Verona. Vinetiketten, såväl som boxens design, är i grunden ett foto från murarna på Via Mazzini. Därifrån blickar man ut över Julias berömda balkong. På denna Romeo & Julias mur ristas tusentals kärleksmeddelande dit varje år.
Producenten till detta vin, Pasqua Vigneti et Cantie, ligger i Verona endast 15 minuter från denna historiska plats.

År 1925 i den vackra staden Verona grundade bröderna Pasqua ett vinföretag. Idag 90 år senare är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien med en årlig försäljning på cirka 15 miljoner buteljer. Idag drivs arbetet vidare av den tredje generationen i familjen Pasqua, Cecilia ,Giovanni, Riccardo och Allessandro. Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice som byggdes i Valpantena 2007. Här produceras välkända viner som Amarone, Rispasso, Soave, Valpolicella och Prosecco. Man producerar även stora mängder av Pinot Grigio, en vintyp som har haft exempellösa framgångar bland annat i USA. Under senare år har Pasquas portfölj av välbalanserade viner till ett mycket konkurrenskraftigt pris utökats med viner från Apulien och Sicilien.