Hemsida_ProduktbildLiggande

Vivanti Amarone della Valpolicella Art. 72478, 15% Vol. 179 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Nyhet för alla Amarone älskare! Generös fyllig smak med massvis av mörka körsbär, plommon och vanilj!

Vivanti Amarone della Valpolicella är ett kraftfullt och kryddigt vin med intensiv doft av mörka bär, körsbär, plommon, örter och choklad. Smaken är fyllig och nyanserad med mjuka fina tanniner och balanserad syra. Med inslag av mörka körsbär, plommon och torkade frukter, vanilj och finstämd kryddighet.

Serveras gärna till en grillad köttbit med en krämig potatisgratäng gjord med rikliga mängder vällagrad ost och smakrik rödvinssås.

Druvorna till vinet skördas för hand i början av oktober. Appassimento torkningen sker under 120 dagar, följt av skonsam pressning och långsam maceration i 30 dagar (vid 12° C). För att sedan lagras i små franska fat under 18 månader, följt av minst 6 månader i flaska.

Cantina Valpolicella Negrar har en framstående plats i historien om Valpolicella och Amarone ­ det älsta kända exemplar av Amarone som finns bevarat är från Cantina Valpolicella Negrar.

Idag koordinerar företaget omkring 220 druvodlare över en areal om 500 hektar, samtliga placerade på sluttningar i Valpolicella Classicoregionen, nordväst om Verona. Odlarna är uppmuntrade att kultivera sina vinrankor med maximal respekt för den naturliga miljön och att skydda den biologiska mångfalden.