Hemsida_ProduktbildLiggande

Vivanti Valpolicella Ripasso Art. 70769, 13.5% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Nyhet för alla rödvinsälskare! Ripasso i toppklass under hundralappen! 99 kr 

Vivanti Valpolicella Ripasso är ett fylligt välbalanserad vin med en elegant och kryddig smak, inslag av mörka röda bär, vanilj och en härlig lång eftersmak av mörk choklad.

Druvorna som används till detta vin är de klassiska Veneto-druvorna Corvina och Rondinella som ger en traditionell och äkta Valpolicella karaktär till vinet. Druvorna skördats för hand i de höga vackra bergen i hjärtat av Valpolicella Classica.

Den generösa smaken har vinet fått genom att ha jäst en andra gång tillsammans med torkade druvor från Amaroneproduktionen. Därefter har vinet lagrats i 18 månader i ekfat och slutligen sex månader i flaska vilket ger vinet sin kraft och elegans i sin doft och smak.

Vinet passar utmärkt till smakrika kött- och pastarätter och även till chark- och ostbrickan!

 

Cantina Valpolicella Negrar har en framstående plats i historien om Valpolicella och Amarone ­ det älsta kända exemplar av Amarone som finns bevarat är från Cantina Valpolicella Negrar.

Idag koordinerar företaget omkring 220 druvodlare över en areal om 500 hektar, samtliga placerade på sluttningar i Valpolicella Classicoregionen, nordväst om Verona. Odlarna är uppmuntrade att kultivera sina vinrankor med maximal respekt för den naturliga miljön och att skydda den biologiska mångfalden.