Hemsida_ProduktbildLiggande

Vinistella Pinot Grigio Art. 75922, 12% Vol. 79 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Nyhet! Ekologisk Pinot Grigio från Vinistella – Direkt från Siciliens ekologiska vingårdar!

En ekologisk nyhet från Medelhavets Sicilien – Vinistella Pinot Grigio för 79 kr! Direkt från Siciliens ekologiska vingårdar kommer det smakrika Vinistella Pinot Grigio som med sin aromatiska karaktär och fruktiga inslag passar utmärkt till säsongens fisk och skaldjur. Pinot Grigio är en av de mest uppskattade druvsorterna i Italien och även i Frankrike där druvsorten heter Pinot Gris.

I Vinistella-familjen finns redan en röd ekologisk appassimento och nu finns äntligen även detta vita och ekologiska Pinot Grigio från Vinistella i ett begränsat parti. Denna nyhet kommer från soliga medelhavet, Sicilien, är ekologiskt odlad och bidrar med en smakupplevelse av rang.

Visste du att?
Pinot Grigio är samma druvsort som Pinot Gris som fransmännen kallar den populära druvsorten.

Siciliens vinhistoria sträcker sig långt tillbaka i tiden och här produceras stora mängder vin varje år. Odlingsförhållandena på Sicilien är mycket goda då ön kan liknas med en egen kontinent tack vare sitt varierade klimat och slätternas många höjd och jordmånsskillnader. På Sicilien är odlingen av de gröna druvorna absolut dominerande.

Vinistella Pinot Grigio är ett mycket smakrikt vitt vin med rund aromatisk karaktär. I glaset finns fruktiga och fräscha toner av päron och honungsmelon. Smaka tillsammans med några av havets läckerheter i en härlig pasta vongole eller varför inte till något så enkelt som en skål med räkor tillsammans med en aioli av ditt val.

 

Importör: wineteam.se