Hemsida_ProduktbildLiggande

Villa Valentina il Classico Art. 72945, 14% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Villa Valentina – Alla hjärtans vin!

Efter de stora framgångarna för ekologiska Villa Valentina med den sammetslena etiketten lanseras nu äntligen Villa Valentina il Classico!

Storbritanniens mest respekterade vinskribenter har belönat Villa Valentina Il Classico 2015 med imponerande 5 av 5 stjärnor! Ett fantastiskt betyg för ett vin i prisklassen 99 kr och något du inte bör missa!

Ett smakrikt och solkysst vin från Sicilien med kraft och karaktär i en flaska beklädd av en etikett i äkta italiensk sammet!

Ekologiska Villa Valentina Il Classico är gjort på Siciliens främsta premiumdruva Nero d’Avola, en druva som karakteriseras av smakrika björnbär och torkad frukt.

Solkyssta Sicilien är medelhavets största ö, här blir druvorna extra smakrika tack vare ett perfekt klimat och öns vulkaniska jordmån.

Druvorna får sitta kvar på rankorna och mogna tills långt in på hösten vilket ger viner med exceptionell smakkoncentration och fin balans i syra och struktur.

Villa Valentina il Classico med sina toner av torkad frukt, choklad, vanilj och kryddor utgör ett välstrukturerat vin med längd!

Denna smakexplosion passar perfekt till det italienska köket så som hemmagjord surdegspizza eller en god pastarätt. Eller varför inte njuta av vinet till lagrad hårdost med fikonmarmelad?

Sammetsetiketten är inte bara unik och gör vinet lätt att känna igen, utan gör det även till ett perfekt presentvin. Perfekt att dela tillsammans med någon som du tycker om!