Urra_banner

Mandrarossa Urra di Mare Sauvignon Blanc Art. 73918, 12% Vol. 249 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Mandrarossa Urra di Mare Sauvignon Blanc i generös magnumflaska

Efter succén med det röda vinet Mandrarossa Timperosse lanseras nu syskonvinet Mandrarossa Urra di Mare i samma charmiga 1.5 liters butelj.

Den stora flaskan är en imponerande pjäs att ställa på middagsbordet. Vinet i sig är frisk och fruktigt, ett utpräglat fiskvin som passar till skaldjur, vit fisk och getost.  Bör serveras svalt cirka 10–12 grader.
Mandrarossas många vinbönder kommer från i Menfi på sydvästra Sicilien, området brukar kallas ”den afrikanska kusten”. Här bjuder naturen på närmast perfekta förhållanden för vinodling. Jordmånen är speciell, den rödaktiga jorden är en blandning av lerjord och lavajord och från Afrikas östkust faller sand och lössjord sedan miljontals år. Det ökenvarma klimatet mildras av havsvindarna, vilket gör att soltåliga druvor stortrivs på ön. En av dessa är sauvignon blanc som används till Urra di Mare.

Urra di Mare är gjort på 100 procent Sauvignon blanc. Druvorna har vuxit vid Siciliens sydkust dit Medelhavsvindarna bär med sig värmen från Afrika samtidigt som de skänker välbehövlig svalka. De fuktiga havsvindarna tar med sig dofter och sälta från havet och ibland syns en vit saltfilm på vinstockarnas blad och druvor.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.