Hemsida_ProduktbildLiggande

Tirrenico Marchesi Mazzei Art. 7293901, 13.5% Vol. 159 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Hyllade Tirrenico från Mazzei

Tirrenico är en blend på druvorna Cabernet Sauvignon, Alicante, Cabernet Franc och Petit Verdot och har lagrats i 12 månader på små franska ekfat. Druvorna kommer från egendomen Tenuta Belguardo i kustregionen Maremma, som ligger i den sydvästra delen av Toscana. Mazzeis viner ses som benchmark för ursprunget då Tenuta Belguardo var den första Maremma-producenten som tog plats på Wine Spectators åtråvärda topplista. Tirrenico är fylligt, fruktigt och nyanserat och speglar Marchesi Mazzeis mästerliga hantverk och framåtanda. Det är ett intensivt och smakrikt vin med fina nyanser av svarta vinbär, mörka körsbär, viol, fat och örtkryddor. Vinet passar perfekt till rätter av lamm, nöt och vilt eller till smakrika charkuterier och ostar.

I knappt 600 år har den legendariska familjen Mazzei byggt upp ett världsrykte i vinvärlden. Deras viner står för kvalitet, tradition och nyskapande och de är utan tvekan en av Italiens mest prisbelönta producenter.

Tirrenico finns på hyllan på ett antal Systembolag. Om den inte finns i din butik, kan den beställas hem utan extra kostnad.