Hemsida_ProduktbildLiggande

Tavallini Salice Salentino Riserva Art. 77266, 13% Vol. 119 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

En bortglömd juvel Tavallini Riserva DOC 2011

Exklusivt erbjudande! Vinet som lades undan och glömdes bort! Nu lanseras Tavallini Salice Salentino Riserva DOC 2011 – en italiensk fyllig Riserva med sju års lagring. Vinet, med ursprungsbeteckningen DOC – Denominazione di Origine Controllata, en av de högsta kvalitetsnivåerna för italienskt vin – har i 15 månader vilat på franska ekfat för att sedan lagras vidare på flaska. Just nu finns ett unikt och begränsat parti buteljer Tavallini Salice Salentino Riserva till priset av 119 kr/flaska!

I sju år har vinet lagrats i en italiensk vinkällare, lagts undan, glömts bort och sedan av en händelse hittats. Vinet har därefter förgyllts med en elegant snörning, vinmakarens utmärkande sigill, för att sedan skeppas till svenska vinkonsumenter.

Med sju år på nacken har Tavallini Salice Salentino Riserva utvecklats till ett elegant vin med generös fyllighet och kraft i smaken, men kan med fördel lagras ytterligare och uppnå en ny dimension och förfinad karaktär. Vinet har en kryddig smak med fatkaraktär, solmogna mörka körsbär, madagaskarvanilj, salvia och choklad. Dess mjuka tanniner ger en fin och balanserad avrundning, som passar smakrika rätter som pasta med vällagrad parmesan, hembakad rustik pizza eller vegetarisk lasagne med ricotta och spenat.

 

Importör: wineteam.se