Hemsida_ProduktbildLiggande19

Soprasasso Valpolicella Ripasso Art. 5358, 13.5% Vol. 119 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Från producenten till en av Sveriges mest älskade amarone kommer nu en Ripasso i ny strålande årgång

Soprasasso är en vinserie från en av Italiens största vinproducenter Mondo del Vino. Samtliga viner kommer ifrån de härliga områdena runt staden Veneto. Vinområdet Valpolicella är en av Italiens främsta och mest klassiska vinregioner. Här framställer man främst högkvalitativa röda viner och Soprasasso Ripasso är ett väldigt bra exempel på detta.

Druvorna till detta vin kommer från ett antal skilda lägen i Valpolicella. Detta för att få ett så komplett vin som möjligt. Vinet är gjort på de regionala druvorna Corvina Veronese, Corvinone och Rondinella.

Soprasasso Ripasso är ett fylligt och kraftfullt vin. För att få till detta använder man skalrester från Amaroneproduktionen även i tillverkningsprocessen för Ripassoviner. I Soprasasso Ripasso är man otroligt mån om att rätt harmoni och balans återfinns i vinet. Allt för att det ska få rätt komplexitet och kunna avnjutas vid flera olika tillfällen. Därför är vinet också lätt att matcha till vårt svenska kök. Vinet har en stor elegant och nötig doft, härlig smak av körsbärsfruktighet med behagliga toner av fat och choklad.