Hemsida_ProduktbildLiggande

SomeZin Zinfandel Art. 76419, 14% Vol. 79 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Klassisk Zinfandel nu på flaska

Det intensivt fruktiga och smakrika originalet

SomeZin Zinfandel är vinet som fick svenskarna att upptäcka storheten med en äkta kalifornisk zinfandel. Drygt tio år senare har vinets otroligt smakrika, fruktiga och lätt kryddiga karaktär gjort det till en ständig storsäljare på Systembolaget. Nu har vi goda nyheter för alla som köper boxen: vinet finns även på flaska! Samma goda smak förstås, men i ett lite mindre format.

Sedan zinfandeldruvan tog Sverige med storm har en rad viner på druvan kommit och gått på Systembolagets hyllor. Låt oss därför gå tillbaka till druvans ursprung, det soliga Kalifornien på USA:s västkust. Härifrån kommer originalet, format av såväl det soliga klimatet som den lokala kunskapen om hantverket. SomeZin Zinfandel är ett utmärkt exempel på en klassisk zinfandel från Kalifornien. I detta fylliga röda vin samsas oemotståndligt fruktiga smaker av körsbär, björnbär och plommon med angenäma inslag av lakrits och choklad. Det här är den typen av intensivt fruktiga och smakrika viner amerikanarna gärna avnjuter till en barbecue eller en hamburgare.

SomeZin Zinfandel passar givetvis utmärkt till amerikanska klassiker som revbensspjäll, grillat kött och högrevsburgare. Även svensk husmanskost, som har såväl salta som söta inslag, gör sig utmärkt till detta vin. Testa att servera det till köttbullar, pyttipanna med rödbetor eller pannbiff med lök! Det sitter även som en smäck till en värmande gryta eller med diverse plockmat framför Tv:n, nu när mörkret och kylan smyger sig på. SomeZin Zinfandel kommer även till sin rätt mot årets slut, till såväl julskinkan som julbordets småvarma.