Hemsida_ProduktbildLiggande

Siquilia Nero d´Avola Art. 79863, 14% Vol. 89 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Ambitiös utmanare på den trendiga Nero d`Avola druvan

Siquilia Nero d´Avola är en spännande nyhet från Sicilien. Här har du ett smakrikt vin för dig som vill ha karaktär, djup och kraft. Perfekt till italiensk mat eller att avnjutas som det är.

Nero d’Avola (den svarta från Avola) är en kraftfull och smakrik druva från södra Sicilien. Druvan skördas för hand från ekologiska vingårdar och är Siciliens just nu mest populära druva. Odlingen sker på hög höjd med låga skördeuttag vilket ger ett smakfullt vin med intressant karaktär. Siquila Nero d’Avola är ett vin från en enastående årgång. Varma dagar och svala nätter under 2018 har gett vinet en karaktär utöver det vanliga. Denna årgång rankas på Sicilien som den bästa på mycket länge. Vinet har en härlig fruktighet med toner av körsbär och björnbär som tillsammans med kryddiga toner ger ett exceptionellt uttrycksfullt vin med hög ambition och stil.

Siquilia Nero d’Avola pryds med Siciliens historiska symbol, Trinacrian, Siciliens ursprungliga namn som symboliserar öns tre hörn – öst, väst och syd. Vinet, precis som Siciliens spännande och dramatiska historia har en stark karaktär med en smakrik längd och kraft.

Servera Siquilia till smakrika pastarätter, hembakad pizza med mozarella och San Marzano tomater eller bara som det är i ett stort vinglas för att njuta av Siciliens smaker och dofter.

Vinet är ekologiskt.