Ruppertsberger Imperial Riesling Art. 72835, 12.5% Vol. 209 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Torrt och nyanserat lyxvin på box

Imperial Riesling Organic är ett elegant vitt vin från hyllade Ruppertsberger – en av de mest framgångsrika tyska kvalitetsproducenterna i Sverige.

Många är redan bekanta med de populära Pfalz-vinerna från Ruppertsberger. Imperial Riesling Organic skiljer sig dock med ett helt annat djup och komplexitet. Här längs floden Rhen uppnår Riesling sin fulla smakrikedom och elegans eftersom jordmån och klimatförutsättningar är perfekta.

”Riesling är min favoritdruva och vår vinkulturs främsta uttryck. Frukten, friskheten och den fina eftersmaken – förenat i ett glas vin.”

Gerhard Brauer, Chefsvinmakare Ruppertsberger
Gerhard Brauer, tidigare utsedd till årets vinmakare i Sverige, har noggrant valt ut de bästa druvorna från de berömda byarna Ellerstadt och Roschbach och gjort en högpresterande ekologisk specialcuvée specifikt för Sverige.

Ruppertsberger Imperial Riesling Organic är ett torrt, nyanserat, mycket friskt vin med inslag av gröna äpplen, mineral, honungsmelon och citrus. Servera vid 8-10°C som aperitif, till fisk, fågel eller vårens primörer!