Hemsida_ProduktbildLiggande

Ruby Frizz Frizzante Organic Art. 70431, 11% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Ruby Frizz – en Italiensk Frizzante signerad Laila Bagge

Ruby Zin är idag ett av de mest populära röda vinerna i sitt segment och nu kommer uppföljaren Ruby Frizz.

Ruby Frizz är ett friskt och lätt mousserande vin från Italien. Druvorna odlas ekologiskt i harmoni med naturen. Vinet har ljuvliga toner av jasmin, apelsin-blommor och ljusa päron som avrundas av en fräsch, mogen citrus. Precis som i en Prosecco finns här en mjuk och mycket behaglig mousse av små fina bubblor som inte tar över upplevelsen av frukten.

Mousserande viner är mer populära än någonsin och just Italien står för en stor del av dagens utbud. Deras lätta och fräscha stil gör att de passar perfekt att avnjutas som de är, till minglet eller till lättare maträtter som sallader och buffémat.

Ambassadören för Ruby Frizz är mångsysslaren Laila Bagge som underhåller Sveriges radiolyssnare på RixFM varje morgon, och hon syns bland annat i sitt TV-program Lailaland. Laila har ett stort intresse för design och hon formger smycken åt Rock by Sweden. Många av dessa smycken har den typiska dödskallen som signum, vilken också syns på etiketten för både Ruby Zin och Ruby Frizz.

Om vinet finns i butiken
Lätt mousserande heter ”Frizzante” på italienska och betyder att vinet är ett pärlande och fräscht vin som har ett lägre tryck jämfört med vanliga mousserande viner. Du hittar därför Ruby Frizz bland Systembolagets vita italienska viner, inte bland de mousserande. Ifall vinet inte kan beställas till just din butik betyder det att vinet finns på hyllan.