Hemsida_kampanjbanner

Quentaurus Art. 87710, 14% Vol. 119 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

QUENTAURUS – Ett imponerande kraftpaket!

QUENTAURUS är en spektakulär och intressant nyhet från ett av Italiens just nu mest spännande ursprung, Montepulciano d´Abruzzo. Vinet har fått sitt namn från mytologins kentaur där hästens kropp möter människans i en vild och kraftig förening; hälften djur, hälften människa.
Enligt mytologin skapade Dionysos ett heligt vin för kentaurer då de mytomspunna varelserna sägs blivit vansinniga av ”vanligt” vin. Det heliga vinet gav kentaurerna styrka, uthållighet och ett långt liv.

QUENTAURUS är den passionerade vinmakarens tolkning av vinet från mytologin med dess kraft, struktur och längd som väl lever upp till sitt namn.

 

600px

Vid order av 5 flaskor (595 kr) levereras vinet i en trälåda. Vinet kan även beställas styckvis (119 kr). Med reservation för slutförsäljning.

Vindruvorna odlas i soldränkta vingårdar i Abruzzos böljande landskap där den omedelbara närheten till Adriatiska havet ger vinerna en fin fräschör och en imponerande kraft.
Druvorna skördades för hand från ekologiska vingårdar där vinstockarna har en snittålder på 25 år, vilket ger koncentrerade viner med stort djup och kraft. Efter varsam vinifiering har vinet lagrats under sex månader på ekfat och därefter lagrats ytterligare minst två år för att uppnå perfekt mognad och balans.

Druvan Montepulciano, som även ger namn till vinets ursprung, ger viner med mycket kraft och hög färgintensitet, fullmatade med solmogna mörka bär samt kryddiga toner av peppar och vanilj. Vinerna har en elegant tanninstruktur vilket gör att kvalitetsviner som QUENTAURUS har en fin lagringspotential.

Italiens ledande vinkritiker, Luca Maroni, ger QUENTAURUS 95 poäng!

När Italiens mest välrenommerade vinkritiker, Luca Maroni, provade årgång 2014 i början på februari tilldelades vinet imponerande 95 av maximala 99 poäng! Årgång 2014 är den första årgången som lanseras i Sverige.

QUENTAURUS är ett utmärkt val till kraftiga kötträtter, smakrika vegetariska rätter samt till lagrade hårdostar.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.