Prohibition Bootleg Red Blend Art. 73415, 14.5% Vol. 89 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Zinfandel med en twist

Prohibition Bootleg Blend är en god nyhet för alla som gillar äkta amerikansk zinfandel, men som är redo att prova något nytt. I detta vin får en bas av zinfandel sällskap av ytterligare några fantasiska druvor från Kalifornien: petite syrah, merlot och ruby red. Resultatet är samma fruktiga och smakrika stil som en klassisk zinfandel, men med en mer elegant och intressant karaktär. Ett perfekt vin till höstens middagar och mysiga TV-kvällar!

Varumärket Prohibition har hämtat inspiration från de viner som tillverkades av vinrebeller under 20-talets förbudstid i USA. Bootleg refererar till dem som stod för smugglingen av vinerna. Såväl smugglarna som vinrebellerna la grunden till de smakrika och omtyckta viner som Kalifornien än idag är känt för. Det är den stilen som varumärket Prohibition tagit fasta på.

600pxBild

För den som beställer tre flaskor (267kr) kommer vinet i en vacker trälåda med ett praktiskt handtag. Detta är under en begränsad tid och så länge lagret räcker.

Detta är under en begränsad tid och så länge lagret räcker.

Förbudstiden
The Volstead Act, var det lagförslag som startade den rikstäckande amerikanska förbuds- eller ”prohibition”-eran på 20-talet. Lagen tillät att små mängder vindruvor odlades för hemmabruk. Därmed kunde produktionen av vin fortsätta att utvecklas på en undergroundnivå.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.