Pojega Valpolicella Ripasso Art. 7581001, 14.5% Vol. 139 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

En äkta Ripasso med gedigen historia

Pojega Valpolicella Ripasso Classico är ett kryddigt fruktdrivet vin med tydliga toner av mörka bär som körsbär, torkade rosor och fat. Ett utmärkt val för sommarens alla pizzor, grillade köttbitar eller charkbrickor. Tips! Provat att göra pizza på grillen, toppad med en hemmagjord mustig tomatsås och lite god mozzarella blir rätten ett klockrent val till Pojega Valpolicella Ripasso.

Guerrieri Rizzardi grundades år 1913, då ”Grand Dame”, Giuseppina Guerrieri, gifte sig med Greven Carlo Rizzardi. Förutom kärlek till äktenskapet tog de båda makarna med sig varsina gårdar, Giuseppina en gård med vinodling i Bardolino och Greven en i Negrar. Båda vingårdarna belägna i det populära ursprunget Veneto. Idag äger familjen även en gård i Soave, som köptes av den svenska Amiralen Olof Henning Lorenz Hammargren år 1977. Detta efter att han på 1940-talet bestämt sig för att dra sig tillbaka och börja odla vin i Soave istället, samtidigt som han arbetade för det svenska exportrådet och Systembolaget.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning sker på och genom Systembolaget.