Hemsida_ProduktbildLiggande

Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio Art. 7274901, 11.5% Vol. 89 kronor

Beställ hos Systembolaget

Antal väljer du på Systembolagets webbplats.

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Sprudlande nykomling i Pizzolato-familjen!

Familjen Pizzolato, producenten bakom Sveriges mest populära bubbel, lanserar nu en ny frisk och fruktig Spumante d’Italia i läcker flaska – perfekt till mingelbjudningen!

Pizzolato Spumante d’Italia Pinot Grigio är ett elegant och ekologiskt vin med fruktiga inslag av päron, honungsmelon, citrus och nektarin. Det är det första mousserande vinet i Sverige gjort på enbart Pinot Grigio, en aromatisk druva som ger utmärkt friska viner.

Familjen Pizzolatos viner har gjort succé världen över, inte minst i Sverige. Mycket är tack vare gediget hantverk, kvalitet och finess i alla produkter, alltid med stor respekt för naturen. Egendomen, som ligger norr om staden Treviso i vackra Veneto, certifierades för ekologisk produktion redan 1991 vilket gör dem till pionjärer för ekologiska viner från Italien.

Spumante med mat? Tänk buffémat, fisk- och skaldjursrätter, gärna med asiatiska inslag, eller smakrika vegetariska rätter. Pizzolato Spumante d’Italia Pinot Grigio är dessutom veganvänligt.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.