Hemsida_ProduktbildLiggande

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Art. 76086, 11.5% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Nya franska ekologiska bubblor i rosa nyans

Nyheten Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige är ett härligt friskt mousserande vin från Frankrike. Druvorna är noggrant utvalda och odlas ekologiskt. Pierre Olivier produceras av familjeföretaget Grand Chais de France, ett ungt vinföretag som grundades 1979 som numera äger 3300 hektar runt hela Frankrike och är specialiserade på franska viner. Denna cuvée har tagits fram för den svenska marknaden i samarbete med en professionell provsmakningspanel. Målet var att skapa ett vin med en fin fräschör och bra balans i en bärig stil och lång fruktig, frisk eftersmak.

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige har en stor och fruktig doft med inslag av persikor, nektarin och röda bär. Smaken är bärig, mycket frisk, torr och ungdomlig och har inslag av röda bär, persika, örter samt en uppfriskande mousse. Ett vin som passar utmärkt som aperitif, buffémat eller till rätter med  skaldjur eller fågel, exempelvis en fräsch cesarsallad med kyckling och även ungsbakad lax med sommarprimörer.

Pierre Olivier Rosé Prestige tillverkas i Frankrike av utvalda ekologiskt odlade druvor. Vinet får sin vackra blekrosa färg genom en korttidsmacerering med druvans skal. Efter en nogrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas Charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.