Piccini Memoro Sparkling Cuvée Extra Dry Art. 72567, 11% Vol. 89 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

För att hedra Italien när landet för sex år sedan firade 150 år som enad nation – tog den italienska vinproducenten Piccini fram det gedigna rödvinet: Memoro Italia. Här pratar vi om ett vin som lyfter det bästa som Italien har att erbjuda – symboliskt enat i en och samma flaska.

Efter succén med Memoro Italia som fortfarande finns på Systembolaget valde Piccini att lansera ett nytt, denna gången bubblande, vin i samma serie: Piccini Memoro Sparkling Cuvée Extra Dry. Vinet som kommer levererat i en smart trälåda lanserades i beställningssortimentet i våras och har blivit så populärt att det numera finns på flera Systembolag runt om i landet.

Vinet kombinerar citrus, solmogen tropisk frukt, mineralitet, färska gröna örter och en fyllig krämighet. Välbalanserad eftersmak med strama tyglar på sötman och ett befriande torrt avslut. Lysande som aperitif en varm sommardag eller tillsammans med plockmat, fräscha sallader eller skaldjur.

Vinet är gjort på fyra olika druvsorter från fyra regioner i Italiens bästa vinproducerande områden:

GLERA FRÅN VENETO – Denna druvsort är synonym med Prosecco, och är mycket fruktig med härliga aromer av citrus och ger vinet en lång, nyanserad smak och eftersmak.

CHARDONNAY FRÅN SICILIA – Chardonnay odlas flitigt över hela den vinproducerande världen och är den mest kända gröna druvsorten. Det är också den överlägset mest använda gröna druvsorten i det prestigefyllda området Champagne. Denna komponent ger kropp och fyllighet till vinet och en härlig krämighet som gör vinet mycket passande till diverse maträtter.

VERMENTINO FRÅN TOSCANA – även om Toscana är mest känt för sina röda viner, är Vermentino en av de mest odlade gröna druvorna i området. Denna används för dess mineralitet och elegans, och ger vinet en klingande renhet.

PASSERINA FRÅN MARCHE – den minst kända av komponenterna, med ack så viktig för slutresultatet. Med endast 5 procent av det totala vinet ger den aromer av färsk, solmogen frukt tillsammans med en härlig örtighet..

 

 

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.