Hemsida_ProduktbildLiggande

Piccini Prosecco Extra Dry Art. 7322001, 11% Vol. 95 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Sverigepremiär för Piccini Prosecco i unik flaska!

Från vinmakaren Alessio Ciomei kommer denna underbart eleganta och fruktiga Prosecco som är typiskt för ursprung och druvsort. Producenten Piccini är en av Chiantis största vinproducenter, som nu slår sig in i en annan del av Italien, nämligen det omåttligt populära Prosecco i Veneto.Prosecco är mousserande vin från norra Italien. Druvan man använder heter Glera, men det var inte länge sedan man kallade denna druva för just Prosecco. Majoriteten av all Prosecco som görs kommer från området Veneto, där man också gör Amarone-vinerna.

Smaken av Piccini’s nya Prosecco präglas av att den är torr, frisk, mycket fruktig och elegant med fina toner av tropisk frukt såsom aprikoser och vit persika tillsammans med härligt syrliga äpplen, mogna williamspäron, honungsmelon och blommor. Bubblorna är krämigt små och ger en fyllighet i hela munnen, tillsammans med en balanserad fruktsyra som gör en suverän helhet. Eftersmaken är lång och elegant som är i perfekt balans som ger en längtan till nästa sipp. Designen till den vackra flaskan kommer från de klassiska klänningar som bärs i Venedig, med all sin prakt. Vinet passar utmärkt som aperitif, till skaldjur eller bara i glada vänners lag.

Finns nu att beställa!

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning sker på och genom Systembolaget.