Piccini Memoro Art. 2392, 14% Vol. 89 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Piccini MemoroDet bästa från Italien

2011 firade Italien 150 år som enat kungarike. Där och då föddes idén i familjen Piccini att göra ett vin som skulle bestå av det absolut bästa Italien har att erbjuda,  symboliskt ”enat” i en och samma flaska. Ett vin som ska smaka som hela Italien.

Resultatet av den idén blev försäljningssuccén Memoro som idag säljs världen över.

Druvor från 4 delar av Italien samsas i samma flaska:

Merlot från Veneto

– för struktur och elegans

Montepulciano från Abruzzo

– för struktur och kraft

Primitivo från Apulien

-för fyllighet och fruktsötma

Nero d’Avola från Sicilien

-för solvarma druvor

Det fruktiga hyllningsvinet gjorde och fortsätter göra succé med sin med tydliga toner av körsbär, fikon och kaffe, och passar utmärkt till  alla italienska klassiker, som pasta och pizza. Vinet är fruktigt, fylligt och smakrikt.

 

Familjen Piccinis vinhistoria började i hjärtat av Chianti i Toscana 1882. Angiolo Piccini började då framställa viner med mottot: ”Det är inte hur mycket vin vi gör, utan hur mycket passion vi lägger ner i  arbetet med vinet som räknas.” 

 

Hans devis var framgångsrik, för idag säljs familjens viner långt utanför Toscana och Italiens gränser. Vinerna återfinns numera i hela världen och efterfrågan på deras välgjorda viner fortsätter bara att växa.  Idag är det fjärde generationen Piccini – syskonen Mario, Martina och Elisa Piccini  – som förvaltar familjens vingård och historia med en ständig blick mot framtiden.