Hemsida_ProduktbildLiggande

Novellus Corvina Port Wood Finish Art. 79918, 13.5% Vol. 129 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Novellus – ett unikt och innovativt nytt vin

Novellus Corvina Port Wood Finish är ett unikt och innovativt vin framtaget av Altia genom att låta ett fräscht och fruktigt vin från Italien få en finish av portvinsfat.

På Altia är vi nyfikna och gillar utmaningar, ständigt på jakt efter nya goda smakupplevelser. Efter att ha provat över 100 olika viner i kombination med olika typer av ekfat kom vi fram till Novellus Corvina Port Wood Finish.

Vinet är gjort på 100% Corvina från Venetien i norra Italien. Druvsorten corvina är ofta ryggraden i de så populära vinerna från Valpolicella. (Amarone och Ripasso). Portvinsfaten tillför både struktur, komplexitet och smakrikedom till vinet.

När vi sammanför detta italienska vin med ek från portvinsfat blir det verkligen ett smakgiftemål där ett plus ett blir tre.

Vinet får en bredare och nyansrikare doft. Den mörka fruktigheten gör smaken fylligare på ett mycket tillfredsställande sätt. En synnerligen trevlig fusion mellan det vackra Venetien och Dourodalens portvin.

Novellus Corvina Port Wood Finish har en generös doft med inslag av björnbär, blåbär, mörka plommon, vanilj, kaffe, mörk choklad och en fläkt av lagerblad, lakrits och mynta. Vinet är smakrikt och fruktigt med mjuka tanniner, fin nyansrikedom och bra smaklängd med inslag av mörka bär och frukter, fat, vanilj, lagerblad och torkade frukter.

Vinet passar utmärkt till medelfylliga till kraftiga kött- och fågelrätter samt hårdostar. Gruyère, Manchego eller Comté är hårdostar som passar särskilt bra.

Är du också nyfiken och vill prova nya smaker? Då är Novellus Corvina Port Wood Finish verkligen ett vin för dig.