Neropasso Art. 71102, 13.5% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Prisbelönta Neropasso Biscardo

Vinmakaren Martino Biscardo, mannen bakom Neropasso, har skapat ett fruktdrivet vin utmärkt att avnjutas idag, och samtidigt lyckats bibehålla kraften och karaktären från Venetos populära Amaronevin.

Vinet är gjort på druvorna Corvina och Corvione som även används i tillverkningen av Biscardos Amarone. Druvorna får ligga och torka på stora halmbäddar – ”Appassimento metoden” – i tre till fyra veckor. Sedan blandas vinet med Cabernet Sauvignon för att få ett fylligare och fruktigare vin. Sist lagras vinet på gamla Tonneaufat, som även används för framställingen av Biscardos Amarone, under 12 månader.

Resultatet blir ett vin med perfekt balans från faten som ger rostade toner med smak av kaffe och choklad. Dom torkade druvorna tillför komplexitet och Cabernet Sauvignonen tillför härligt inbjudande frukt med svarta vinbärstoner.

Familjen Biscardo har tillverkat vin från Soave i över 150 år i sju generationer. Terenzio Biscardo tappade sitt första vin 1878 på sin vingård i Valpolicella och därmed skapade han varumärket Biscardo. Idag leds verksamheten bröderna Maurizio och Martino Biscardo. Familjen är den idag den äldsta existerande med vinproduktion från Verona.

 

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.