Hemsida_ProduktbildLiggande

Mionetto Prosecco Luxury Art. 78857, 11% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Francesco Mionetto grundade vinhuset Mionetto år 1887. Hans kärlek och passion till det böljande lanskapet med dess utmärkta förutsättningar för vinodlig låg till grund för hans beslut om att starta sin egen verksamhet. Än idag är familjen Mionetto delaktiga i företaget.
Familjen Mionetto har utvecklat vinhuset till att bli en av de största och mest framgångsrika proseccoproducenterna med internationellt genomslag. Bland annat har Mionetto etablerat sig på de nordiska marknaderna och finns tillgänglig i alla Systembolag. De var dessutom pijonjärer på den amerikanska marknaden med stor framgång i USA

Från start satsade Francesco Mionetto på att framställa kvalitetsviner. Vinmakarens filosofi genomsyras av regionens historia och ursprung. Mionetto Prosecco framställs med stark känsla för hantverk, kvalitet och trender. Företagets ledord är Passion, Tradition och Utveckling.

Smaken är fruktig med inslag av päron, persika, kex, honungsmelon och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller skaldjur.