Hemsida_ProduktbildLiggande

Masso Antico Primitivo Appassito Art. 73555, 14% Vol. 89 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Tillfälle! Masso Antico Primitivo – med HÖGSTA BETYG av Italiens ledande kritiker!

Italiens mest respekterade vinskribent Luca Maroni delade nyligen ut HÖGSTA BETYG, 99 POÄNG till Masso Antico Primitivo – ett otroligt omdöme för ett vin för enbart 89 kronor! Vi är därför enormt exalterade över att nu få introducera det i Sverige.

Masso Antico Primitivo är till 100% gjort på premiumdruvan Primitivo, som varsamt handplockas från 40 år gamla vinstockar i Salento. Vinmakaren Florenzo Franceschi låter sedan druvorna torka enligt Appassito-metoden för att de ska få extra kraftfull smak före vinifieringen – precis som de berömda Amarone-vinerna i Veneto. Vinet lagras därefter på franska ekfat i 6 månader för en fullkomlig balans mellan frukt, fat och tanniner.

Denna dyrbara metod ger Masso Antico Primitivo en generös fyllighet och kraft i smaken med toner av plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Eftersmaken är härligt lång och koncentrerad!

Masso Antico Primitivo är ett perfekt exempel på hur traditionell vinframställning av regionala premiumdruvor från Salento kan resultera i ett superbt vin med härlig lagringspotential!

Vinet är ett perfekt sällskapsvin med sin generösa och kraftfulla stil, men passar även utmärkt till grillade kötträtter, smakrika pastarätter, lagrade hårdostar och den hembakade pizzan med bresaola och buffelmozzarella.