Hemsida_ProduktbildLiggande

Masso Antico Il Potere Art. 79491, 15% Vol. 150 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Nyhet! Masso Antico ”Il Potere”

– kraftpaket från Apulien med hemlig lagringsmetod

 ”Il Potere” betyder kraft på italienska – och detta vin förtjänar sannerligen sitt namn!

Hemligheten bakom vinets smakrikedom är dess lagringsmetod. I minst 120 dagar lagras det nämligen på franska ekfat som tidigare använts för att framställa grappa. Resultatet: Ett fantastiskt kraftfullt vin med rik fruktighet och lång, intensiv eftersmak.  Vi är stolta att ju äntligen lansera Il Potere i Sverige!

Masso Antico ”Il Potere” är ett spännande premiumvin med stor karaktär. Vinet har en vackert djupröd färg och smaken är fyllig och balanserad med toner av mogna körsbär, björnbär, plommon och kryddor. I den långa avslutningen framträder fina nyanser av vanilj och mild fruktighet från grappafaten.

Vinet vann Guld i tävlingen Berliner Wein Trophy 2018, och har även fått det utmärkta betyget 95 poäng av Luca Maroni – en av Italiens mest namnkunniga skribenter.

Vinet är gjort på de populära druvorna Primitivo och Negroamaro från utvalda vingårdar i Apulien på Italiens ”stövelklack”. Lagringen påbörjas varsamt i franska ekfat innan vinet förs över till grappafat. Denna dubbellagring ger en extra fyllig struktur där druvornas smakrikedom balanseras med grappafatens elegans.

Masso Antico ”Il Potere” passar utmärkt till kraftiga kötträtter, gärna från grillen! Prova till exempel till en saftig högrevsburgare med barbequesås, grillade lammracks eller njut vinet i goda vänners sällskap till charkuterier och lagrade ostar.