Marques de Nombrevilla Art. 76097 , 14% Vol. 79 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Silvervinst i Vinordic för smakrik nyhet från Spanien!

Marques de Nombrevilla Old Vines Garnacha är gjort på höghöjdsodlad Garnacha från upp till 100 år gamla vinstockar, s.k Old Vines. Ju högre ålder desto lägre avkastning och större smakkoncentration per druva. Vinet är mörkt fruktigt med inslag av plommon och körsbär, kryddigt och har en frisk syra som gör det till ett perfekt val till lammstek, gräddig pasta och smakrika kötträtter.

Silver i Vinordic Wine Challenge – mars 2019

Full pott! 5/5 poäng – Boxtoppen, maj 2018

87 poäng – Niklas Tipsar i Livets Goda, maj 2018

På grund av vinets fina mottagande finns det redan i ett stort antal butiker runtom i landet. Skulle det inte finnas i just din butik går det bra att beställa det här.

Garnacha är en druva som kommer till sin fulla rätt med riktigt gamla rankor och det har man gott om i Calatayud i nordöstra Spanien. Regionen präglas av ett unikt mikroklimat med kalla nätter och varma dagar som ger druvan en lång växtsäsong och främjar en smakkoncentration och ett sant uttryck av druvan. Bakom vinet står Bodegas San Alejandro, det ledande kooperativet i DO Calatauyd. 75% av producentens vingårdar är planterade med kvalitetsdruvan Garnacha. I den här regionen återfinns de högst belägna vingårdarna i hela Spanien.