Hemsida_kampanjbanner

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot Art. 71441, 13.5% Vol. 249 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

För första gången lanseras ett storslaget vin i en storslagen magnumflaska!

Det är ett storslaget vin på en storslagen flaska. Den svarta, knubbiga och eleganta magnumbuteljen (Barilotto) är som gjord för att pryda middagsbordet och delas med många när vännerna samlas.

Mandrarossa Timperosse har en mörk djupröd färg, som är typisk för druvsorten Petit Verdot. Doften är intensiv med mörka bär och frukter, som plommon, svarta vinbär och viol och inslag av medelhavsörter, som rosmarin och salvia. Smaken är fyllig och kraftfull med tydliga inslag av blåbär och mogna hallon.

Mandrarossa Timperosse har mottagit den italienska vinvärldens mest prestigefyllda utmärkelse; Tre Glas i Gambero Rosso

 

Mandrarossa bildades i slutet av 1950-talet när flera små vinbönder gick samman för att stå emot lågkonjunkturen och motverka emigrationen från efterkrigstidens svårt drabbade och fattiga Italien. Småskaligheten och de små producenterna med vitt skilda vingårdar sätter än idag sin prägel på Mandrarossa. Sedan starten har Mandrarossa varit en del av Settesoli som är en av Europas största vinproducenter. Mandrarossa kom att ledas av Diego Planeta, som brukar kallas ”det sicilianska vinets fader”, han kom att modernisera hela den sicilianska vinproduktionen och och gjorde Sicilien till en betydande del av dagens vinvärld. Diego Planeta ledde Mandrarossa under 38 år från 1973 till 2011.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.