Hemsida_ProduktbildLiggande

Maison Robert Olivier Blanc Art. 74081, 12.5% Vol. 119 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Vitt ekologiskt naturvin som producerats med omsorg! Nu lanseras Maison Robert Olivier Blanc. Vinet har en fräsch fruktig smak helt utan tillsatt svavel och är gjort på utvalda klassiska Alsace druvor från små lokala vinodlare i direkt närhet till vineriet i Saint-Hippolyte, Frankrike!

Ambitionen vid tillverkningen har varit att genomgående, från odling till produktion och slutprodukt, arbeta med ett ekologiskt helhetstänk och samverka med naturen så mycket som möjligt. Genom att inte tillsätta svavel, jäst eller andra tillsatser har man låtit vinet behålla en så naturlig smak som möjligt.

Maison Robert Olivier Blanc är ett torrt vitt vin med en fräsch fruktig doft, inbjudande blommiga inslag och toner av mogen persika och äpple. Servera gärna detta Alsacevin till en klassisk Tarte flambée som är en tunn krispig pizza, väldigt vanlig i Alsace, som är täckt med crèmefraiche och ost på toppen. Lägg på ditt favoritpålägg ovanpå crèmefraichen; svamp, sidfläsk eller olika sorters lök och toppa med en smakrik Gruyère.

Olivier Biecher, vars familj har producerat viner i det familjeägda vineriet i Alsace sedan 1762, lever själv en ekologisk livsstil. Producenten har för ambition att skapa ekologiska viner och att både odla och producera viner i samverkan med naturen. Det är det genuina intresset från producenten och den personliga omsorg som lagts ned vid tillverkningen av Maison Robert Olivier Blanc som gör denna lansering möjlig. De vackra blommorna dahlior, som återfinns på etiketten, stoltserar i regnbågens alla färger utanför vineriet i Saint-Hippolyte.

Naturvin

Vad är egentligen ett naturvin? Det råder delade uppfattningar om vad som får lov att anses vara ett naturvin och inte. Det finns ingen övergripande organisation eller certifiering som avgör frågan men den alltomspännande filosofin är att ett naturvin ska vara skapat med så lite yttre påverkan som möjligt vad gäller tillverkningsprocessen och därmed även påverkan på slutprodukten och dess naturliga smak och karaktär. Vissa hävdar att ett naturvin självklart ska vara ekologiskt och odlat utan kemiska bekämpningsmedel, andra anser att det inte är nödvändigt.

Andra typiska kännetecken för ett naturvin är att man inte tillsätter svavel vid vinmakningen och vissa anser också att endast naturlig jäst ska användas vid tillverkningen. Vad gäller svavel anser vissa att endast en marginell mängd får tillsättas medan vissa anser att det inte bör tillsättas överhuvudtaget.