Hemsida_ProduktbildLiggande2

La Maschera Piemonte Rosso Art. 76426, 12.5% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

En enastående kraftfull Piemonte – La Maschera! Vinet som fått imponerande 96 poäng av Italiens ledande vinjournalist.

Från trendiga Piemonte kommer denna världsnyhet – La Maschera! Sverige är den första marknaden där vinet gör premiär. Trots detta har Piemonte La Maschera redan hunnit belönas med otroliga 96 poäng av Luca Maroni, Italiens ledande vinjournalist, ett ovanligt högt betyg för ett vin för endast 99 kr!

Vinet har fått sitt namn från de teatermasker som både nu och förr ofta använts inom teatern och operan i Italien. Det var vid anläggandet av en av vingårdarna till Piemonte La Maschera som vinmakaren hittade en mycket gammal teatermask, därifrån fick vinet namnet La Maschera.

På vinets etikett finns dessutom Karl Johan-svampar, som är en av både Sveriges och Italiens mest populära matsvampar. Piemonte La Maschera är nämligen en ypperlig kombination till smakrika rätter och gärna sådana med svamp till. Kombinationen med smörstekt svamp blir ljuvlig!

Piemonte är ett av de absolut trendigaste ursprungen just nu, och det är inte svårt att förstå varför. I Piemonte är klimatet perfekt för att tillverka smakrika och kraftfulla viner med elegans, en vinstil som är mycket populär. Piemonte La Maschera är inget undantag, druvorna är varsamt skördade för hand, det gör att de skickliga druvplockarna kan ha full kontroll över mognaden och skörda varje klase vid exakt rätt tidpunkt. Druvorna skördas för hand och pressas efter jäsning och vinet lagras slutligen på gamla exklusiva ekfat för att få den rätta fatkaraktären.

Piemonte La Maschera är en blend av några av områdets finaste druvor; dolcetto, freisa, barbera och nebbiolo. Tillsammans skapar de ett ljuvligt smakrikt vin med toner av mörka bär, kryddor och fat. Eftersmaken är lång och intensiv och avrundar upplevelsen perfekt.