Hemsida_Kampanjbanner

Grande Alberone La Forza Art. 75506, 13.5% Vol. 89 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

La Forza betyder ”kraften” och här kan vi verkligen tala om kraft! Ett komplext vin med kraftig smak. Vinet är kryddigt men i en fruktig stil med inslag av fat. Ekfatslagringen har rundat av tanninerna och ger vinet en lång fin avslutning. Grande Alberone La Forza har lite kortare fatlagring och är mjukare i stilen än Grande Alberone Vino Rosso som lanserades för ett år sedan.

Druvorna som vinet är gjort av är primitivo, merlot och cabernet sauvignon.

Vinet fick 94 poäng av 99 möjliga när Italiens ledande vinkritiker Luca Maroni provade vinet. Han räknas som en av Italiens främsta vinkritiker och har sedan 1988 provat och betygsatt över 200000 viner.

Ett kryddigt vin med fruktig stil, med inslag av fat. En italienare med kraft som passar till smakrika kötträtter. Matcha gärna till det vilda köket. Serveras vid 16-18°C. Vinet kan lagras 1-2 år.

Grande Alberone kommer från regionerna Veneto i norr samt Apulien och Sicilien i söder. Varje region bidrar med sin unika terroir. Veneto ger syra, struktur och elegans och från de sydligare och varmare regionerna Apulien och Sicilien får vinet sin kraft och koncentration.

Producenten Provinco grundades 1970 genom en sammanslagning av flera kooperativ. Idag är det ett framgångsrikt familjeföretag som har sin bas utanför Trento.

Provinco utnämndes 2012 och 2013 till ”Best producer of Italian wines” av Berlin Trophy.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.