Hemsida_ProduktbildLiggande

iCastei Amarone Art. 74565, 15% Vol. 199 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

iCastei Amarone – ett högklassigt vin till ett fantastiskt pris!

Från folkkära iCastei kommer nu deras Amarone, ett praktexempel på hur en äkta traditionell Amarone ska smaka.
Ett högklassigt vin till ett fantastiskt pris – endast 199 kr.

iCastei Amarone är full av smak och intensitet från de torkade druvorna, frisk syra, välintegrerade ekfatstoner och med inslag av mörka körsbär, kaffe, vanilj och russin. Passar utmärkt att dricka till höstsäsongens viltkött, mustga grytor eller lagrad hårdost och charkuterier.

2014 är utan tvekan den bästa årgången iCastei hittills tillverkat av sin Amarone, en Amarone i traditionell stil. En ovanligt sval sommar resulterade i att druvorna fick mogna långsamt till perfektion för att sedan torkas för de koncentrerade smakernas skull som utmärker iCastei Amarone.

Ägaren Sergio Castellani är en mycket respekterad vinmakare i Valpolicella och det är inte utan anledning iCastei har fått något av en kulturstatus bland Amaroneälskare, med höga poäng för sina Amarone i både Wine Spectator och Wine Enthusiast.

Amarone kommer från vackra Valpolicella i Veneto, nordöstra Italien och tillverkas i enlighet med den traditionella Amaronemetoden. Här samlas regionens bästa druvor på en flaska, Corvina, Rondinella och Molinara. Innan buteljering torkas druvorna i speciella korgar i tre-fyra månader innan de pressas. Metoden är både arbetskrävande och dyrbar och resultatet är viner med enastående koncentration och struktur.