Hemsida_kampanjbanner

Corte dall' Ecovista Art. 74059, 13.5% Vol. 109 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Ny ekologisk SUPERTOSCANARE från Ecovista

Ecovista från Toscana görs huvudsakligen av handplockade sangiovese-druvor och lagras på gamla fat av Limousin-ek.

Resultatet blir ett fylligt och smakrikt vin från de ekologiska vingårdarna i Toscana. Corte dall’ Ecovista finns nu att köpa i Sverige.  

Limousinskogarna är ett av de mest exklusiva ursprungen för eken som används till ekfaten som Ecovista lagras i. Limousinekarna ger extra mycket kraft och smak till vinet, så mycket att vissa producenter till och med anser att det är för mycket. Vi håller inte med, men det krävs ett riktigt generöst vin för att balansera – så som Ecovista!

Här står sangiovesedruvan i centrum och det är just den klassiska druvan som utgör grunden i Corte dall’ Ecovista. Vinmakaren har även valt att ha med en liten del merlot för att runda av vinet och göra avslutet mjukare. Den långa eftersmaken är full av solmogen frukt och tanninerna är precis så där välavvägda som de ska vara.

Corte dall’ Ecovista går bra att lagra 2-3 år, men vinet är redan nu utmärkt att servera till t ex en traditionell italiensk tomatbaserad pastarätt, charkuterier eller en lite lyxigare lammkotlett toppad med vitlökssmör och en krämig potatisgratäng.

 

 

600px

 

Vid beställning av fyra flaskor levereras vinet i en fin antikfärgad träback som på bilden. Självklart kan man välja att köpa endast en flaska, men då utan trälåda. Corte dall’ Ecovista kostar 109 kr/st, 436 kr för fyra flaskor inklusive trälåda.

»Super Tuscans« uppkom när vinmakare i Toscana började använda internationella druvor som merlot och cabernet sauvignon för att skapa nya kvalitetsviner. Reglerna i området tillät dock inte att dessa »superviner« klassificerades som ursprungsäkta DOC-viner, utan vinerna klassades ned till enkla bordsviner, trots sin kvalitet. Reglerna har sedan dess mjukats upp, men namnet »supertoscanare« lever kvar.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.