Hemsida_ProduktbildLiggande

Coste di Moro Montepulciano d`Abruzzo Art. 78230, 14% Vol. 119 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Smakrikt naturvin från Italien får toppbetyg!

Från en av Italiens främsta naturvinsproducenter lanseras nu ett biodynamiskt naturvin, Coste di Moro Lunaria, Montepulciano D’Abruzzo. Vinet är tillverkat enligt traditionella metoder helt i harmoni med naturen och har en bred och smakrik kraft. Vinet har nyligen premierats med hela 95 poäng (av maximala 99 poäng) av Italiens ledande vinskribent, Luca Maroni.

Årgången 2015 klassas som en av de bästa årgångarna på mycket länge i regionen Abruzzo!

Coste di Moro Montepulciano d`Abruzzo görs på handplockade druvor från biodynamiska och ekologiska vingårdar på Abruzzos böljande kullar. Druvorna plockas sent och får nästan torka på vinrankorna innan de skördas vilket ger en exceptionell kraft och smakrikedom i klassisk italiensk stil! För att bevara de naturliga smakerna filtreras vinet med försiktighet innan buteljering. Naturvinet Coste di Moro är ett vin med doft av solmogna mörka bär och kryddor samt smak av mörka körsbär med eleganta inslag av ekfat i avslutningen.

Vad är ett naturvin egentligen?

Naturviner tillverkas enligt naturliga metoder med största respekt för miljön i vingårdarna. Vinrankorna odlas helt utan användning av bekämpningsmedel och innehåller minimalt med tillsatser. Endast en liten del svavel, som finns naturligt i vin, tillåts för att förhindra att vinet skall oxidera.

Coste di Moro tillverkas på vingården Cantine Orsogna där vinmakaren Camillo Zulli odlar enligt ekologiska och biodynamiska principer. Vinet tillverkas endast med vindruvans naturliga jäst och vingården är alltigenom biodynamisk. Cantine Orsogna har en Demeter-certifiering, vilket är den striktaste certifieringen för biodynamisk odling i Italien och en garant världen över som bekräftar att vinet tillverkats enligt naturliga metoder.

Servera Coste di Moro till smakrika pastarätter, lagrade hårdostar eller till en härlig buffé av plockmat.