Chile con Carne Cabernet Sauvignon Syrah Art. 72740, 13% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Chile con Carne
– ett vin som gör det enkelt att välja rätt

 

Nyheten Chile con Carne har redan blivit en favorit. Ett vin för dem som vill göra valet enkelt för sig och samtidigt dricka ett gott vin till helgens favoritmåltider. Precis som namnet antyder passar det bra till kött och till svenskarnas fredagsmys-favorit tex-mex. Vinet är smakrikt, gott och prisvärt och säljs på 1,5-liters bag-in-box, motsvarande två vinflaskor för bara 99kr!

Carne betyder kött på spanska, det språk som talas i landet där vinet är framställt, vilket är Chile.

Vinet är utmärkt till den typ av rätter som så många i Sverige älskar när de ska umgås, må bra eller fira något på helgen tillsammans med familj och vänner.

Hos producenten är man stolt över sitt ursprung och därför har man designat Chile con Carne med den chilenska flaggans färger fast med inslag som påminner om gamla cowboy-filmer. Det förstärker känslan av att det är ett smakrikt rödvin med hög fruktintensitet och balanserad smak och som är lätt att tycka om. Vinet är dessutom ett av de mest prisvärda på den svenska marknaden.

Chile con Carne är ett är smakrikt och fruktigt rött vin. Det innehåller druvorna Cabernet sauvignon (85 %) samt Syrah (15%). Cabernet sauvignon ger vinet toner av körsbär och svarta vinbär och Syrah ger smak av björnbär, hallon och violtoner med inslag av vanilj och choklad.