Hemsida_ProduktbildLiggande

Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic Art. 74729, 13.5% Vol. 149 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Sällsynt ekologisk Bordeaux av anrik historia.

Denna redan exklusiva produkt har fått flertal utmärkelser såsom Guldmedalj i tävlingen Vinordic Wine Challenge 2019 och Silvermedalj i Concours Mondial Bruxelles 2018 – Vinet är dessutom PRISVÄRT enligt Allt om Vin 25 Mars, 2019!

Djupa komplexa smaker av mörka frukter ger ett vin som passar utmärkt såväl till söndagsmiddagen som till ett festligare tillfälle. Château Morillon 2016 är av en stark årgång med lång lagringspotential för den som önskar lagra vinet ytterligare, men vinet går självklart utmärkt att avnjuta redan nu!

Vinet till Cuvée Jardin Royal är en noga utvald blend
som har legat på franska 225 liters ekfat i 12 månader vilket försett vinet med en tydlig rostad ekfatskaraktär och en fin struktur. Vinet har en komplex och koncentrerad smak av mogen mörk frukt, såsom svartvinbär och björnbär, samt tydliga inslag av rostade kaffebönor, tobak och örter.

Bordeaux är ett anrikt vinursprung med en lång historia av vinproduktion som sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. I Bordeaux, västra Frankrike, anses dessutom de allra främsta, förstklassiga röda kvalitetsvinerna produceras. Även slottet Château Morillon är av anrik
historia och grundades redan 1792, ett årtal som är av stor betydelse även i de svenska historieböckerna. Det var nämligen året då Gustav III sköts under en maskerad på Operahuset i Stockholm.

Detta komplexa, eleganta vin passar utmärkt till såväl vardagsmaten som till söndagsmiddagen. Servera i sällskap med älgstek och hasselbackspotatis eller annat viltkött av ditt val tillsammans med en krämig gratäng och rödvinssky.