Hemsida_ProduktbildLiggande

Charles Wantz Crémant d'Alsace Carte Noir Brut Art. 773701, 12.5% Vol. 119 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Ett elegant bubbel att minnas! Med sin turkosa krympa sticker Charles Wantz Crémant d’Alsace ut hakan. Vinet är årgångsbetecknat och gjort enligt den traditionella metoden, samma metod som används i Champagne. Det har legat på flaska tillsammans med jästfällningen i 24 månader innan degorgeringen, vilket ger vinet dess speciella karaktär. 90 % av druvorna är Pinot Blanc och de återstående 10 % är den mer ovanliga druvan Pinot Auxerrois.

Vinet doftar friskt med inslag av citrus, äpplen och mineraler. Smaken följer doften, men har även torra och brödiga inslag. Vinet passar utmärkt som aperitif, till förrätter, plockmat, skaldjur och ostar men även till dessert.

Charles Wantz är ett familjeföretag som under hundratals år gått i arv från generation till generation. Odlingarna ligger vid staden Barr i den nordligare delen av Alsace. Deras viner görs med kärlek, omsorg och gedigen kunskap. Generationer av hårt arbetande vinproducenter har bidragit till den höga kvalitet som finns i deras viner.

 

”Prisvärd!”

Allt om mat, nr 11-2017

”Mer än prisvärt!”

Frisk, ganska generös doft av gula äpplen, melon, någon brödighet och inslag av nougat. Medelfyllig smak med bra mousse, frisk syra, väl avvägd dosage och en ton av grapefruktzest i eftersmaken.
Munskänken, nr 4-2017

”Prisvärt!”

Liten, svagt nötig doft. Kort, rejäl smak i enkel, korrekt, utvecklad stil.
Allt om vin, Stora vinguiden, nr 1- 2017

 

*Omdömena gäller årgång 2014