Hemsida_ProduktbildLiggande

Cecchi Chianti Riserva Organic Art. 72358, 13.5% Vol. 115 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Ekologisk Chianti Riserva från Cecchi

– Italiens mest älskade Chianti!

När italienarna väljer ett gott rött till pastan eller pizzan står det Cecchi på etiketten. Familjeföretaget tillhör eliten i Toscana och har skapat kvalitetsviner i mer än 125 år. Det är ingen tillfällighet att en av deras Chianti är Italiens mest sålda.

Nu finns deras ekologiska Chianti Riserva i den strålande årgången 2015 på hyllan i många butiker. Finns det inte kan vinet enkelt beställas utan extra kostnad.

Familjen Cecchi har tillhört förnyarna i Chianti ända sedan deras anfader -Italiens förste professionelle vinprovare – Luigi Cecchi startade firman 1893. Ständig förbättring har varit nyckelordet och vinerna har förfinats för varje ny årgång. Ännu idag har familjen sin hemvist i vackert belägna Villa Cerna på en kulle ovanför staden Castellina, i hjärtat av Chianti Classico-området.

Det är fjärde generationen Cecchi, bröderna Andrea och Cesare, som nu driver företaget framåt. De har gjort stora miljösatsningar och alla steg – från skötsel av vinrankorna till det färdiga vinet i butelj – sker med miljömässigt långsiktig hållbarhet som mål. Det är en självklarhet när man har förmånen att få verka i ett av världens vackraste områden. Ordet familj är också viktigt för bröderna Cecchi. De ser det som ett privilegium att hedra familjens 125-åriga historia genom att skapa vin av högsta kvalitet.

Cecchi Chianti Riserva är ett vackert klarrött vin med frisk, ren frukt. Det är kryddigt och runt med bra balans och lång, aromatisk eftersmak. Den lyckade årgången 2015 bjuder på generösa smaker och vinet kan serveras redan nu, men utvecklas ytterligare med lagring några år. Ett härligt matvin till pasta, pizza, grillat kött och mellanlagrade ostar.

Ekologiska Cecchi Chianti Riserva 2015 finns nu i Systembolagets beställningssortiment.