Hemsida_kampanjbanner

Côtes du Rhône Reserve Blanc Art. 76602, 13% Vol. 79 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Det vita guldet från Rhônedalen!

Välkända Joseph Pellerin, en av Sveriges mest populära och bästsäljande producenter från Rhône, lanserar nu sitt stora vita vin Côtes du Rhône Blanc Reserve.

En prisvärd pärla som visar upp de typiska dragen som kännetecknar de vita legendariska vinerna från Rhône: stor fräschör och klassisk elegans!

Vingårdarna hos Joseph Pellerin ligger belägna nära den historiska staden Avignon, nästgårds till berömda distriktet Châteauneuf-du-Pape. Här plockas noggrant utvalda druvor från högkvalitativa odlingslägen under överinsyn av den dynamiska och karismatiska
vinmakaren Jean-Philippe Perrin. Med varsam hand skapar han sedan ett vin sprunget ur traditionen men med en modern touch.

Côtes du Rhône Blanc Reserve är en vit Rhôneblandning gjort på de typiska druvorna från området, Grenache Blanc, Viognier, Marsanne och Roussanne. Druvor som om du inte provat dem förr kan bli en ny härlig bekantskap. Vinet bjuder på en ursprungstypisk fräschör och en nyanserad fruktig smak av galiamelon, vit persika, litchi och citrus. Vinrankorna har vuxit i jordmån bestående av kalksten och lera vilket bidragit till en viss elegant mineralitet. Smaken kompletteras ytterligare av en subtil fatkaraktär som kommer från att vinet delvis lagrats på franska ekfat.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.