Hemsida_ProduktbildLiggande

Perelada Cava Stars Brut Organic Art. 72601, 11.5% Vol. 109 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Ny stjärna på Cava-himlen

-ekologiska CAVA STARS!

Spanska slottet Perelada gör strålande viner. De arrangerar också bejublade konserter där världsartisterna står i kö för att uppträda. Cava Stars är en hyllning till alla artister som uppträtt genom åren och nu kommer stjärnbubblet till Sverige!

Perelada är ett namn med stor prestige i vinvärlden. Här görs både stilla och mousserande viner av högsta kvalitet. Ägarfamiljen har ett stort kulturintresse och på slottet finns ett förnämligt konstmuseum. De senaste trettio åren har man också ordnat konserter med några av världens mest lysande artister: Sammy Davis, Liza Minelli, Placido Domingo och Julio Iglesias för att nämna några. Cava Stars är en ekologisk årgångscava speciellt skapad som en hyllning till världsnamnen.  Nu kan du spegla dig i stjärnglansen, för Cava Stars har Sverigepremiär i Systembolagets beställningssortiment.

Cava Stars är ett årgångsvin som har tillverkats enligt Champagnemetoden, där vinet fått en andra jäsning på butelj och vilat mer än 15 månader på sin jästfällning för största möjliga smakrikedom. Cava Stars är vackert gyllene med en tät ström av fina bubblor. Doften är ren och frisk med blommiga och fruktiga inslag. Smaken är torr, frisk och elegant med perfekt balans och begynnande mognad. En riktig stjärna på vinhimlen!