Hemsida_ProduktbildLiggande

Castelmare Valpolicella Ripasso Superiore Art. 75630, 13.5% Vol. 92 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Upptäck Castelmare Valpolicella Ripasso Superiore

Castelmare Valpolicella Ripasso Superiore är ett fylligt välbalanserat vin som har en elegant och kryddig smak med inslag av mörka röda bär, vanilj och fatkaraktär och en härlig lång eftersmak av mörk choklad.

Druvorna som används till detta vin är de klassiska Veneto-druvorna Corvina och Rondinella som ger en traditionell och äkta Valpolicella karaktär till vinet. Druvorna skördas för hand i de höga vackra bergen i hjärtat av Valpolicella Classica.

Den generösa smaken har vinet fått genom att ha jäst en andra gång tillsammans med torkade druvor från Amaroneproduktionen. Därefter har vinet lagrats i 18 månader i ekfat och slutligen sex månader i flaska vilket ger vinet sin kraft och elegans i sin doft och smak.

Producenten Cantina Valpolicella Negrar har en framstående plats i historien om Valpolicella och Amarone, det älsta kända exemplar av Amarone som finns bevarat är från Cantina Valpolicella Negrar.

Idag koordinerar företaget omkring 220 druvodlare över en areal om 500 hektar, samtliga placerade på sluttningar i Valpolicella Classicoregionen, nordväst om Verona. Odlarna är uppmuntrade att kultivera sina vinrankor med maximal respekt för den naturliga miljön och att skydda den biologiska mångfalden. Tillsammans har de utvecklat många olika Amarone¬, Recioto¬ och Ripassoviner.