Castelgufo Rosso Art. 72918, 13% Vol. 299 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Det här är inte ett vin som vanligtvis skulle hamna på bag-in-box. Från hjärtat av Toscana lanseras nu det enda årgångslagrade röda vinet på box – Castelgufo 2012! Ett exklusivt rött vin från Toscana, som är fylligt i sin karaktär med en smakrik och ursprungstypisk stil. Just nu finns vinet att beställa med en tillhörande rustik presentförpackning i trä!

 

Castelgufo har lagrats i vinkällare i fem år och har sedan tappas upp på box. Resultatet är ett medelfylligt och elegant vin i Chianti-stil, med fatkaraktär och en komplex och utvecklad smak av solmogna mörka körsbär, örter och kryddor. Ett unikt tillfälle att köpa ett 5-årigt lagrat vin på box!

Castelgufo kommer från hjärtat av soliga Toscana. På våren färgas kullarna röda av blommande vallmo, på sensommaren fylls fälten av solrosor och de mörkt gröna spetsiga cypresserna sträcker sig dramatiskt mot himlen, året runt. Vinet kom till när producenten, med en lång erfarenhet av årgångslagrade röda viner och är känd för sina högklassiga Chianti-viner, tyckte att man ska kunna erbjuda ett komplext och moget vin även på box.

Servera Castelgufo tillsammans med en klassisk toscansk antipasto bestående av tunt skivade charkuterier, Pecorinoost och Bruschetta – rostat bröd toppat med färska tomater, basilika och massor av toscansk, pepprig, grön olivolja. Det här är även det perfekta grillvinet under varma utekvällar. Smaka till en fin köttbit lätt grillad och endast kryddad med en gnutta salt, servera med rosmarinsdoftande rostad potatis och en fräsch grönsallad. Nu kan kvällen börja!

 

Importör: wineteam.se